top of page

Lerøy fritidsbolig

År: 2014

Klient: Paal J Kahrs

Areal: 100 m2

Adresse: Lerøy, Norway

Den enkle, oransje, kubiske hovedformen har store åpninger og glassfelt på alle sider. Mot nord og øst er det utsikt mot fjordlandkapet omkring. Mot syd vender det åpne feltet mot skogen. Mot syd favnes den trekledde, blågrå kjøkkendelen og en terrasse inn i det oransje volumet. Det er solrike altaner og terrasser på alle sider av hytten og det er alltid en uteplass i le for vind og regn.

Hovedformen er kledd med Steniplater i spesialfarge for hytten. Fargen er den samme som i Verner Panon-stolene i interiøret. Platematerialet på den rene, enkle formen er valgt i kontrast til de grove natursteinsmurene og det malte treverket slik at materialene fremhever hverandre.

Det oransje ekteriøret er tenkt å fremstå som utsiden av et polert «skrin» som innvendig er kledd med «fløyelsmyke» overflater som i et smykkeskrin. Farger og materialbruk i interiøret er valgt i forhold til dette og besår av gulv i farget eik og av Altaskifer, vegger av grå-lasert smalt faspanel, en peis av naturstein og himlinger av lasert faspanel og malt trekledning.

bottom of page