top of page

Gullhorgabu turisthytte 

År: 2014

Klient: Bergen Turlag

Areal: 320 m2

Adresse: Bergsdalen, Samnager kommune, Norge

GULLHORGABU TURISTHYTTE

Bergen Turlags hytte i Bergsdalen ligger i et eventyrlig landskap. Etter sagnet fra vikingtiden skal det ligge en gullskatt i tjernet her. Samnangerkongen var på flukt fra Vossakongen. De hadde vært i strid. Han ville ikke la Vossakongen få tak i Gullhorgen, et bord av gull, og kastet det derfor i tjernet.
Den nye hytten er gjort litt eventyraktig. Fargerike vinduer og dører er litt som fra en skattekiste. De funkler som skatten i tjernet.

Anlegget består av tre bygninger: Selvbetjent Hovedhytte i to etasjer med 24 sengeplasser, Sikringsbu med 6 sengeplasser og Dohus (m 4 sitteplasser).

Bygningene er plassert i forhold til hverandre og i landskapet slik at de kan oppleves som i et tun. Arkitektonisk er byggene i slektskap med hverandre og gir et helhetlig preg.

De kraftige fargene er bevisst brukt i detaljer og ikke på store flater. Fra avstand oppleves hyttene som tradisjonelle turisthytter med farger og materialer som ikke skiller seg særlig ut i landskapet. Når du nærmer deg hyttene gir fargene uventet og ny dimensjon til opplevelsen av stedet.

Gullhorgabu ligger ca 3 timers gange fra veien ved Småbrekke i Bergsdalen.

bottom of page